Motywujące owoce

30 December, 2020
Udostępnij

Zapewnij swoim pracownikom dostęp do świeżych owoców. Postawienie kosza, z którego pracownicy mogą do woli częstować się jabłkami, bananami, pomarańczami i innymi dobrami natury są świetnym motywatorem, ale również wspaniale wpływają na atmosferę miejsca pracy.

Rzeczywistość struktur obsługi klienta to praca w dużym tempie i stresie, w przestrzeniach, w których rządzi beton, szkło, sztuczne wykładziny, a “świeżego” powietrza dostarcza klimatyzator. W takim otoczeniu częściej niż kosz z owocami pojawia się automaty z wysokokalorycznymi przekąskami i napojami. A gdyby tak spróbować inaczej, gdyby wnieść do wnętrza sal operacyjnych nieco świeżości ?

Owoce to natura i zdrowie. Dostarczając je swoim pracownikom wprowadzamy w industrialny świat to co zostało za oknami i często poza miastami. Codzienna dawka świeżych i naturalnych witamin wchłanianych zarówno jako pokarm, jako napoje (soki owocowe) jak i zapach rozprzestrzeniający się po centrum to jakże tradycyjny i nowoczesny (niestety unikalny) sposób motywowania i dbałości o pracowników i atmosferę, która jak wiele badań donosi stanowi główny czynnik lojalności i zaangażowania.

Postaw na kosz owocami

  • Owoce to lepsze przekąski niż wysokokaloryczne batony z automatów czy sklepików – zyskasz zdrowszych i sprawniejszych pracowników
  • Owoce w koszu nadadzą przestrzeni świeżego zapachu – Twoim pracownikom będzie się dużo lepiej wykonywało ich obowiązki
  • Dla niektórych pracowników być może to będzie jedyna forma posiłku w ciągu dnia – będzie bardziej efektywny,
  • Dostarczając owoce pokazujesz się jako manager / firma dbająca o zdrowie swoich podwładnych – jesteś “eko”, jesteś “trendy”
  • Owoce dzięki swoim kolorom naturalnie ubarwią wnętrza centrum obsługi

Komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Polityka prywatności i plików cookies